Vloer

Waarom vloer schuren?

Waarom vloer schuren?

Heb jij toevallig iemand gehoord over een vloer schuren en vraag je je af hoe je zo’n klus eigenlijk moet aanpakken. Dan zijn de volgende tips erg handig voor je. Als je graag een vloer wilt schuren kun je dit natuurlijk zelf doen maar je kunt het ook uitbesteden aan gespecialiseerde vakmensen die dit vaker hebben gedaan en precies weten wat jouw vloer nodig heeft. Mocht je het zelf willen doen dan kun je online vaak informatie vinden over wat jouw type vloer nodig heeft. Je kunt dus best zelf een vloer schuren maar zorg er dan wel voor dat je materiaal huurt of aanschaft om dit te doen. Uren op je knieën zitten is namelijk geen doen.

 

Bedrijf inhuren voor vloer schuren

Bedrijven die gespecialiseerd zijn in een vloer schuren zullen eerst een plan van aanpak maken met je voordat zij aan de slag gaan. Daarom zullen werknemers van het bedrijf eerst langskomen om de vloer te bekijken en aan te geven wat ze kunnen betekenen voor je. Hierna zal er een afspraak worden gepland om de vloer daadwerkelijk te gaan schuren. De vloer schuren kan op verschillende manieren worden gedaan afhankelijk van de vloer. Ook de heftigheid van het schuren wordt van tevoren bepaald. Zo kan het zijn dat de vloer maar heel licht geschuurd hoeft te worden om het leven weer erin terug te krijgen.

 

Wat gebeurt er tijdens het schuren van de vloer?

Het schuren van een vloer kost wel wat tijd omdat het zowel voorbereiding als nabewerking vergt. Zo moet de vloer op voorhand schoon en stofvrij zijn. Even met de stofzuiger is niet genoeg, het is belangrijk dat echt alles schoon is. Daarom wordt er vaak stof gezogen, gedweild en nogmaals stof gezogen. Dan begint het schuren met een apparaat, soms gebeurt dit twee keer. Hierna wordt de vloer gelakt zodat de vloer weer beschermt is tegen vlekken, deukjes en andere beschadigingen. Dus een vloer schuren zorgt ervoor dat hij weer als nieuw is!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *