Uncategorized

Je peuter voeden in de eerste 12 maanden

Het krijgen van een kind is een grote mijlpaal, maar het heeft ook zijn uitdagingen, waaronder het voeden van het kind.  Voeding peuter voor de eerste 12 maanden kan erg moeilijk zijn als je een nieuwe moeder bent. Met alle informatie die er is, moet je echter leren om het goed te doen. Maar hoe vaak moet je je kind eten geven? 

De eerste 3 maanden

Gedurende de eerste drie maanden zal jouw kind zich voeden met moedermelk en niets anders. In deze fase eten baby's ook in zeer kleine porties, omdat hun spijsverteringssysteem nog in ontwikkeling is. Om deze reden is de frequentie van voeden hoger. Het zou echter voldoende moeten zijn om de baby 7 tot 9 keer per dag borstvoeding te geven. Probeer borstvoeding zoveel mogelijk te spreiden.

Na 3 maanden

Zodra de baby ouder is dan drie maanden, kun je hem in kleine porties laten kennismaken met vast voedsel. Ja, met 3 maanden zal het niet hetzelfde zijn als voeding peuter 17 maanden. Maar het is belangrijk om jouw baby zo vroeg mogelijk de smaak voor vast voedsel te laten ontwikkelen. Tijdens deze fase zal het spijsverteringssysteem van de baby meer ontwikkeld zijn. Het resultaat is dat het kind grotere porties voedsel kan eten en dit betekent dat de frequentie van het voeren afneemt tot maximaal 6 keer per dag.

Voeding na 12 maanden

Tegen de tijd dat jouw baby 12 maanden oud wordt, zou hij of zij een afkeer moeten hebben van de meeste voedingsmiddelen. Op deze leeftijd kan jouw kind gemakkelijk veel vast voedsel eten en verwerken en veel dranken drinken. De voedingsfrequentie zal ook dalen naar een normaal menselijk dieet. In wezen is drie of vier keer per dag voldoende. Er zijn zoveel manieren van voeding peuter 18 maanden. Maar het hangt allemaal af van hoe jouw kind op voedsel reageert.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *